Cei trei, Fangrong D., 35 ani, Jianzao W., 27 ani, si Gannaasambuu T., 27 ani, au intrat legal in tara, la diferite intervale de timp, pe parcursul lunii iulie si respectiv august.

"Cu ocazia efectuarii controlului de frontiera pe sensul de iesire din tara au fost descoperiti in portbagajul unui autoturism marca Volkswagen, inmatriculat in Bucuresti, o persoana de sex feminin si alte doua de sex masculin care se sustrageau controlului de frontiera. In urma cercetarilor efectuate a rezultat ca persoanele gasite in portbagajul autoturismului sunt doi cetateni din China si o femeie din Mongolia. Ei intentionau sa se sustraga controlului de frontiera in vederea deplasarii in Spatiul Schengen“, a precizat, marti, agentul Mihaela Les, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.

Soferul autoturismului, Ciprian V., 23 ani, a declarat ca in data de 6 octombrie i-a luat pe cei trei la ocazie din localitatea Alesd (judetul Bihor), urmand ca, in schimbul a 150 euro, sa-i transporte pana in Budapesta. Cetateanul roman a mai relatat ca inainte de a ajunge in Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, intr-o parcare, i-a ascuns pe cei trei in portbagajul autoturismului.

Cei trei cetateni straini sunt cercetati acum pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferul autovehiculului este cercetat pentru complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat. La finalizarea cercetarilor, acestia urmeaza sa fie prezentati in fata Parchetului, in vederea luarii masurilor legale care se impun.