Autoritatea de Sanatate Publica Hunedoara si Colegiul Medicilor ancheteaza cazul unui copil in varsta de zece ani din localitatea Calan care a murit la un spital din Timisoara, parintii micutului acuzand medicii hunedoreni ca au tratat baiatul pentru o simpla raceala, desi avea meningoencefalita.
Mama baiatului sustine ca fiul ei a fost tratat, initial, cu algocalmin, apoi a fost internat la Boli Infectioase, in Hunedoara, intrucat starea lui se agrava. Ulterior, copilul a fost trimis la Spitalul Judetean din Timisoara, unde a murit.

Autoritatea de Sanatate Publica Hunedoara a inceput o ancheta in acest caz pentru a stabili daca este vorba de o greseala a cadrelor medicale. Potrivit directorului ASP Hunedoara, dr. Dan Adrian Magheru, diagnosticul de meningoencefalita nu este deocamdata clar, urmand sa se stabileasca exact dupa autopsie.

"Diagnosticul de meningoencefalita nu s-a stabilit inca exact. Intrebarea care se pune acum este daca a existat vreun semn premonitoriu al unei eventuale evolutii grave. Colegiul Medicilor va demara o ancheta pentru a stabili tratamentul, cum s-a derulat totul, daca exista culpa medicala. Acest proces poate dura si cateva saptamani, in functie de analizele care mai trebuie facute, urmand ca la autopsie sa se stabileasca exact cauza mortii si sa se confirme sau nu daca a fost meningoencefalita”
, a declarat corespondentului NewsIn directorul ASP Hunedoara, Dan Magheru.

"Nu i-am gasit niciun semn major de boala, niciun semn neurologic, l-am trimis pentru internare la sectia de boli infectioase cu o forma moderata de viroza respiratorie", a declarat, pentru Realitatea Tv, dr. Diana Dionica, sef de sectie Neonatologie la Spitalul Municipal Hunedoara.

Copilul a fost inmormantat duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.