Anumite substante chimice prezente in cosmetice si produse de ingrijire corporala sunt periculoase pentru femeile tinere, potrivit unui raport al organizatiei non-profit Environmental Working Group (EWG), prezentat de presa americana de specialitate.
Cercetatorii americani avertizeaza asupra problemelor de sanatate care pot fi provocate de raspandirea tot mai mare a substantelor chimice.

Studiul a fost facut pe probele de sange si urina a cateva zeci de tinere din 18 orase americane, care au fost testate pentru descoperirea a 25 de substante chimice. In probele recoltate au fost descoperite 16 chimicale, din categoriile de ftalati, triclosan, parabeni si musk. Toate cele patru categorii de ingrediente au fost asociate, potrivit testelor de laborator, cu aparitia cancerului.

"Fiecare tanara avea intre 10 si 15 chimicale in corpul sau, noua dintre acestea fiind comune tuturor tinerelor testate", se precizeaza in raportul EWG.

Cercetatorii avertizeaza si asupra faptului ca tinerele folosesc cosmetice ce contin anumite substante chimice care afecteaza sistemul hormonal, deoarece corpul lor este inca in crestere. Potrivit studiului EWG, prezenta chimicalelor in corp nu reprezinta o surpriza in cazul femeilor tinere, care folosesc, in medie, 17 produse pe zi, cu 174 de ingrediente.

"Chimicalele respective pot dauna hormonilor, deci nu ar trebui sa fie utilizate la producerea cosmeticelor folosite de milioane de tinere", a concluzionat unul dintre cercetatori, Rebecca Sutton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.