Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) va propune Comisiei Europene in cadrul intalnirii Directorilor de Apa ai tarilor membre din 25 noiembrie cresterea investitiilor ca masura de aparare impotriva inundatiilor.
In conditiile in care inundatiile-fulger si efectele produse de acestea sunt inca foarte dificil de evitat, ANAR sustine ca este nevoie atat de fonduri de la buget, cat si de fonduri externe pentru infrastructura de aparare, dar si pentru crearea si implementarea hartilor de inundabilitate si de risc la inundatii, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Strategia de aparare impotriva inundatiilor se axeaza si pe un efort conjugat al altor institutii, cum ar fi Ministerul Agriculturii sau Ministerul Transporturilor, Constructiilor. De asemenea, este nevoie urgenta de un program de stopare a eroziunii solului, amenajarea torentilor si impaduriri. Toate aceste rezultate vor sta, de asemenea, la baza revizuirii strategiei de aparare impotriva inundatiilor si a implementarii Directivei privind managementul inundatiilor.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.