In acest an, sarbatorile se vor desfasura sub egida programului "Iasi 600", capitala istorica a Moldovei implinind, pe 6 octombrie, 600 de ani de la prima atestare documentara cunoscuta, orasul Iasi fiind mentionat intr-un privilegiu comercial acordat negustorilor de catre Alexandru cel Bun, la 6 octombrie 1408.
Manifestarile au inceput, duminica, la ora 10.00, cu Salonul International de Carte Romaneasca, iar, pe tot parcursul zilei, iesenii vor putea participa la diverse spectacole de dans, piese de teatru, expozitii, concursuri de sah, fotbal si atletism. Prima zi a Sarbatorilor Iasului se va incheia cu evenimentul "Romanian Music Awards", desfasurat pentru prima data la Iasi si in cadrul caruia vor fi decernate premiile muzicii romanesti.

In seara aceleasi zile, autoritatile locale vor inaugura monumentul "Iasi la 600 de ani - Chivotul Memoriei", ocazie cu care autoritatile locale vor ingropa o "capsula a timpului" sub monument, capsula ce contine diverse filme de prezentare a Iasului, fotografii si mesaje ale iesenilor, proiectul fiind initiat de Asociatia Romana de Film si Televiziune.