Estimarile meteorologilor arata ca in lunile ianuarie si februarie temperaturile ar putea fi mai mari decat valorile care caracterizeaza aceasta perioada. In lunile noiembrie si decembrie sunt asteptate ninsori, iar primele doua luni ale anului viitor vor fi mai calde decat in mod obisnuit.

Ultimele luni ale acestui an sunt caracterizate in special de schimbari bruste de temperatura si de treceri rapide de la perioade cu vreme calda la zile ploioase, potrivit reprezentantilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

„Prognozele arata ca in luna octombrie vom avea excedent de precipitatii in majoritatea zonelor tarii”, a declarat pentru „Adevarul” directorul Laboratorului de Agrometeorologie din cadrul ANM, Elena Mateescu.

In acelasi timp, meteorologul Liana Cazancioc din cadrul Serviciului de Prognoza pe lunga durata a explicat ca in cele mai calde zile ale lunii, temperaturile maxime ar putea depasi 25 de grade Celsius, mai ales in zonele sud-estice ale tarii.

Sfarsitul acestui an ar putea fi geros

„In schimb, in regiunile nordice si centrale, minimele ar putea cobori sub limita de zero grade, ceea ce va duce la inghet si va produce bruma”, a spus Liana Cazancioc.

Alternantele intre perioadele reci si cele mai calde caracterizeaza, de asemenea, si luna noiembrie, cand sunt asteptate temperaturi apropiate de valorile normale pentru aceasta perioada a anului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.