Un grup format din 36 de angajati ai unei firme IT din Cluj-Napoca a stat blocat, timp de peste cinci ore, in Defileul Lapusului, dupa ce, sambata seara, turistii s-au impotmolit cu barcile intre bolovani, in mijlocul raului Lapus, transmite corespondentul NewsIn.

Turistii veniti la raffting in Maramures au trecut prin momente dificile, mai ales ca nu erau echipati corespunzator. Raidul de aventura a decurs greoi pentru ca raul Lapus avea un debit mic, astfel incat barcile turistilor s-au blocat de mai multe ori.

Unul dintre turistii blocati in Defileul Lapusului a decis sa mearga in jos pe rau si sa alerteze autoritatile. La fata locului s-au deplasat echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures si salvamontisti. Reprezentantii echipelor de interventie au declarat ca interventia a fost una dificila, din cauza terenului accidentat.

"Turistii se aflau in barci care, din cauza bolovanilor, nu au mai putut cobori la vale. S-a intervenit cu o autospeciala si cu un ARO. Situatia a fost una grea deoarece terenul era accidentat, iar turistii erau in apa”, au spus oficiali din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures.

Cei 36 de turisti salvati au fost adusi teferi la Baia Mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.