Curtea Constitutionala a decis ca legea privind improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei cu 90.000 de hectare de padure este neconstitutionala, dind astfel curs unei sesizari facute de senatorul PSD Antonie Iorgovan.

Curtea Constitutionala a constatat ieri, cu majoritate de voturi, ca ordonanta de urgenta a guvernului privind trecerea unor terenuri forestiere din proprietatea publica a statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva in proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, dar si Legea de aprobare a acestui act normativ sint neconstitutionale.

Decizia Curtii vine in urma unei contestatii depuse din partea unui grup de 26 de senatori PSD si PPRM. Astfel, conform Constitutiei, actul normativ va trebui sa parcurga din nou tot drumul prin cele doua Camere ale legislativului, pentru ca acesta sa puna de acord prevederile constatate ca fiind neconstitutionale cu dispozitiile Constitutiei. In replica, senatorul liberal Nicolae Vlad Popa s-a declarat stupefiat de decizia Curtii Constitutionale.

"Nu-mi vine sa cred. Trebuie sa vad exact care este decizia Curtii. Insa daca se demonstreaza ca este un abuz din partea celor numiti acolo pe criterii politice, voi face un protest serios impotriva acestei decizii", ne-a declarat Popa. Daca in termen de 45 de zile actul normativ nu este corectat de Parlament si trimis Presedintiei pentru promulgare, el devine nul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.