Tinerii romani nu se mai gandesc la casatorie si aleg mai degraba un parteneriat fara obligatii, iar perechea nu poate fi gasita in alta parte decat pe Internet.
Sunt concluziile unui sondaj IMAS realizat la cererea Reader's Digest. Sondajul, efectuat in 99 de localitati din Romania, arata ca 54% dintre romani cred ca tinerii nu se vor mai casatori, preferand un parteneriat fara obligatii, iar 48% sunt de parere ca principalul mijloc de a-ti gasi un partener de viata va fi Internetul. Pe de alta parte, 73% din romani sunt convinsi ca politicienii vor fi corupti si peste 30 de ani, iar 76% nu cred in urbanizarea tarii.

Una din surprizele sondajului a fost aceea ca moldovenii s-au situat pe primul loc la capitolul optimism, inaintea muntenilor, ardelenilor si bucurestenilor. Ei cred intr-o proportie mult mai ridicata decat ceilalti (64% moldoveni fata de 46% munteni, 47% ardeleni si 41% bucuresteni) ca in viitor se vor gasi solutii pentru vindecarea oricarui tip de cancer, ca romanii vor continua sa fie activi si dupa varsta de 70 de ani (46% fata de 27%, 31% si 23%) si ca vom deveni mai atenti la problemele celor din jur (43% fata de 28%, 31% si 20%).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.