Cel mai modern spital public de obstetrica si ginecologie din Romania, Spitalul Clinic Filantropia, a fost inaugurat joi dupa lucrari de consolidare si renovare care au durat aproape doi ani si au costat peste trei milioane de euro, transmite NewsIn.

Maternitatea Filantropia are o capacitate de 195 de paturi si un bloc operator modern, unde pot fi realizate, anual, 1.600 de interventii. Clinica are si o sectie de terapie intensiva, cu o capacitate de 15 locuri, pentru pacientele cu complicatii. Saloanele pentru pacienti sunt, in general, de doua sau trei paturi, dar exista si cinci saloane speciale, cu nivel de confort ridicat si aspect hotelier (aer conditionat, frigider, televizor).

Fondurile au fost asigurate de Ministerul Sanatatii, Primaria sectorului 1, companii private si organizatii neguvernamentale.

Aparatura medicala, de ultima generatie, a fost primita printr-un program al guvernului cu Banca Mondiala, valoarea totala a investitiei depasind suma de 11 milioane de lei.

Primaria sectorului 1 a investit in spitalul Filantropia, din 2006 cand au inceput lucrarile de reabilitare, 16 milioane de lei.

Spitalul beneficiaza de un sistem informatic centrat pe pacienta si pe traseul medical al acesteia, Centralized Medical System, creat special pentru clinica Filantropia. Primul "pacient" inscris in sistemul informatic a fost prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu.

La inaugurare au fost prezenti prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, insotit de sotia sa, ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu, primarul sectorului 1 Andrei Chiliman, Printesa Margareta si Printesa Serbiei, Katherine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.