Imediat ce proiectul privind transferarea plajelor catre autoritatile locale va fi legiferat, Primaria Constanta va trece la demolarea amplasamentelor ilegale de pe plaja, si la procedurile de stopare a eroziunii acesteia, a declarat pentru NewsIn,directorul Directiei Programe al PMC,Ani Merla.

"Legea cu privire la trecerea plajelor din administrarea Ministerului Mediului in cea a autoritatilor locale si judetene ne va permite sa incepem demolarea constructiilor ilegale de pe plaja", a precizat directorul Directiei Programe si Dezvoltare din Primaria Municipiului Constanta (PMC), Ani Merla.

Potrivit acesteia, in conditiile legiferarii proiectului amintit, primaria are in vedere largirea plajelor prin stoparea eroziunilor. "Proiectul de stopare a eroziunii plajelor il vom corela cu Programul Operational Sectorial pentru Mediu, program prin care se pot accesa150 milioane euro", a adaugat reprezentantul Primariei Constanta (PMC).

Totodata, directorul de Programe si Dezvoltare a mentionat ca odata cu aprobarea noului act legislativ se va trece la delimitarea zonei costiere, pentru determinarea limitelor terenurilor care apartin domeniului statului, de cele din domiul privat.

Conform unui act normativ, adoptat la inceputul saptamanii, plajele aflate pe terenuri intravilane vor trece in administrarea consiliilor locale pe raza carora se situeaza, iar plajele din extravilan in administrarea consiliilor judetene.

Proiectul de lege privind transferul plajelor din administrarea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile in cea a autoritatilor locale a fost votat in sedinta Camerei Deputatilor cu 167 de voturi "pentru", 48 "impotriva" si 5 abtineri.

Actul legislativ prevede ca Ministerul Mediului, prin Apele Romane, va detine in continuare terenurile luate in administrare de autoritatile locale, jumatate din sumele obtinute prin concesionarea plajelor urmand sa revina Regiei, iar cealalta jumatate, administratiei locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.