Procesul lui Victor Faur, acuzat de patrundere ilegala in sistemele informatice ale unor institutii din SUA, a fost amanat, la Arad, la cererea avocatilor sai si a Parchetului, pentru studierea documentelor depuse, prin care i se cer acestuia despagubiri de peste 1,6 milioane dolari, relateaza NewsIn.

La termenul de joi, de la Judecatoria Arad, avocatii lui Victor Faur si reprezentantul Parchetului au solicitat un nou termen, pentru a studia documentatia depusa de partea americana, care contine 65 de pagini. Documentele traduse in limba romana au fost depuse la registratura Judecatoriei Arad, joi dimineata. Instanta a fixat urmatorul termen pentru data 23 octombrie.

La termenul din 4 septembrie, documentele cerute celor de la NASA, US Navy (Marina Americana) si US Department of Energy (Departamentul American al Energiei), pentru justificarea cererilor de despagubiri in valoare de peste 1,6 milioane dolari nu erau traduse in limba romana, deoarece traducatorul autorizat nu a fost platit pentru prestatiile sale.

Victor Faur este acuzat ca in perioada noiembrie 2005 - septembrie 2006 a accesat fara drept sistemele informatice apartinand NASA, US Navy (Marina Americana) si US Department of Energy (Departamentul American al Energiei), utilizand numele si parolele apartinand utilizatorilor autorizati. Autoritatile americane au desfasurat o ancheta timp de un an si au stabilit ca intruziunile informatice si pierderile de date stiintifice consecutive au cauzat NASA pagube de peste 1,5 milioane de dolari, in timp ce US Navy si Departamentul Energiei au suferit pierderi de peste 100.000 de dolari.

Reprezentantii celor trei institutii au sustinut, in procesul in care Victor Faur este judecat pentru patrundere ilegala in sistemele lor informatice, ca acesta a folosit numele si parolele apartinand utilizatorilor autorizati. In aceste conditii, NASA, US Navy si US Department of Energy sustin ca au fost nevoite sa reconstruiasca sistemele de operare, iar activitatea lor a fost blocata in timpul acestor operatiuni.

Victor Faur a spus, la una dintre infatisarile in fata instantei, ca, in opinia lui, nu a provocat pagube in serverele pe care le-a accesat si a mai afirmat ca nu este de acord sa plateasca despagubiri institutiilor care l-au acuzat de patrundere ilegala in serverele lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.