Ansambluri populare din Turcia, Crimeea, Bulgaria, Tataristan, Kazahstan, Kosovo, Macedonia si Romania participa, de vineri, la Constanta, la cea de-a 14-a editie a Festivalului International al Portului, Dansului si Cantecului Popular Turco - Tatar, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit organizatorilor, festivalul va incepe, vineri, de la ora 10.00, cu o parada a participantilor pe traseul piata Ovidiu-Bd.Tomis-Bd.Ferdinand pana la Casa de Cultura din oras unde va avea loc un program artistic. Festivalul International al Portului, Dansului si Cantecului Popular Turco - Tatar se desfasoara timp de trei zile si mai cuprinde spectacole care vor fi sustinute in Medgidia, Mihail Koaglniceanu, Techirghiol, Cobadin, dar si in Tulcea.

Festivalul se va incheia duminica, la ora 17.00, pe scena Casei de Cultura din Constanta unde va avea loc spectacolul de gala. Anul acesta, pe scena festivalului vor urca ansambluri renumite din Turcia, Crimeea, Bulgaria, Tataristan, Kazahstan, Kosovo, Macedonia, dar si ansambluri ale etnicilor turci si tatari din Romania.

Organizarea acestui festival a debutat in urma cu 14 ani cu ansambluri din institutii de invatamant alcatuite, in cea mai mare parte, din tineri de etnie turca si tatara, pregatiti de profesori de limba turca. Din 2001 a capatat statut de manifestare internationala cand, in premiera, au participat trei formatii din strainatate din Turcia, Crimeea si Bulgaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.