Inscrierile in programul Diversity Visa, prin care SUA acorda anual 50.000 de vize de rezidenta permanenta cetatenilor straini care indeplinesc "criterii simple, dar stricte" au inceput ieri si se vor incheia la 1 decembrie, a anuntat Ambasada SUA la Bucuresti.

"Toate persoanele care indeplinesc criteriile de eligibilitate vor participa la o tragere la sorti generata automat de computer. Vizele sunt distribuite de-a lungul a sase regiuni geografice, alocandu-se un numar mai mare de vize regiunilor cu rate de imigratie mai scazuta in SUA. Nu sunt eligibili cetatenii care provin din tari care au trimis mai mult de 50.000 de imigranti in SUA in ultimii cinci ani", se arata intr-un comunicat al Ambasadei.

Inscrierile pentru Diversity Visa (DV) 2010 pot fi completate in format electronic incepand de pe 2 octombrie, pana la 1 decembrie. Formularul electronic, activ numai in perioada inregistrarilor, se poate accesa la adresa www.dvlottery.state.gov . Departamentul de Stat al SUA recomanda ca cei interesati sa nu astepte pana in ultimul moment pentru a-si completa formularul, pentru ca cererea mare ar putea duce la inrarzieri sau la blocarea sistemului. Pentru transmiterea formularului nu se percepe nicio taxa.

Un calculator va alege aleator din lista persoanelor care s-au inscris in program. Cei care au fost selectionati vor fi anuntati prin posta in perioada mai-iulie 2009, urmand ca ulterior sa primeasca mai multe informatii. Candidatii care nu au fost alesi nu vor primi niciun fel de notificare. Daca vreun candidat primeste un e-mail care anunta intrarea in programul DV, acesta nu trebuie luat in considerare, intrucat este un fals, avertizeaza Departamentul de Stat.

Potrivit site-ului Departamentului de Stat american, nu pot participa la loteria vizelor cetateni care s-au nascut in urmatoarele tari: Marea Britanie (cu exceptia Irlandei de Nord), Brazilia, Canada, China, Columbia, Republica Dominicana, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Haiti, India, Jamaica, Mexic, Pakistan, Filipine, Polonia, Rusia, Coreea de Sud si Vietnam.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.