Tanarul B.M.C., de 19 ani, din Reghin, este cercetat in stare de libertate, sub aspectul savarsirii infractiunilor de falsificare si punere in circulatie de bancnote straine falsificate si risca pedeapsa cu inchisoare intre 3 si 12 ani.

"Urmare a activitatilor specifice initiate si derulate sub coordonarea procurorilor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Cluj, la data de 30.09.2008, tanarul a fost surprins in flagrant pe raza municipiului Reghin in timp ce incerca sa vanda suma de 9.900 USD falsificati, in bancnote din cupiura de 100 USD”,
se arata intr-un comunicat de presa de miercuri al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Cluj-Napoca.

Politistii de la BCCO Cluj-Napoca au inceput ancheta inca din luna august, impreuna cu lucratori din cadrul Serviciului Independent de Informatii si Protectie Interna Maramures.

Dupa ce l-au retinut pe tanar, politistii i-au perchezitionat locuinta, unde au gasit un sistem informatic si o imprimanta laser color performanta cu ajutorul caruia tanarul a falsificat dolarii americani.