Mai multi liceeni bucuresteni au fost prinsi in timp ce lipseau de la ore, inca de la inceputul anului scolar, pentru a consuma bauturi alcoolice si a fuma, intr-o actiune a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) si a Politiei Capitalei, cu scopul de a combate absenteismul, informeaza NewsIn.

"In perioada 29-30 septembrie, am verificat zonele din jurul scolilor, pentru a vedea daca sunt, chiar si acum, la inceputul cursurilor, elevi care chiulesc si, mai mult, daca absentele sunt trecute in catalog si daca parintii sunt informati de aceasta", a precizat purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu.

Potrivit ISMB, numarul liceenilor prinsi in localurile de langa scoli este ingrijorator de mare. Totodata, absentele nu erau intotdeauna trecute in catalog, scuza fiind ca, momentan, exista numai cataloage provizorii. "Pe langa faptul ca se incalca legea care interzice vanzarea de tigari si bauturi alcoolice minori, de multe ori absentele nu erau trecute in catalog, iar parintii nu stiu ce fac copiii lor la scoala, desi regulamentul spune ca ei trebuie informati in cazurile de absenteism. Este o grava lipsa de comunicare intre parinti si profesori", a mai ubliniat purtatorul de cuvant al ISMB.

Cele mai mari probleme sunt in invatamantul profesional si tehnic si la liceele din zonele periferice ale Capitalei, in zona carora ISMB si Politia Capitalei vor continua raziile, in saptamanile urmatoare. "Vrem ca elevii sa stie ca sunt monitorizati si sa scapam de gastile de cartier si de localurile de pe langa scoli", a explicat Banu.

La sfarsitul semestrului II al anului scolar 2007-2008, peste 600 de elevi au fost exmatriculati din cauza absentelor, iar 1800 elevi au primit note sub 7 la purtare, din acelasi motiv. In Bucuresti, 76.000 de elevi sunt inscrisi in licee, scoli profesionale si in scolile de arte si meserii, arata NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.