Sentinta in dosarul "Revolutiei" de la Timisoara, prin care se va decide daca fostii generali Victor Athanasie Stanculescu si Mihai Chitac vor fi achitati de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, s-a amanat pentru data de 15 octombrie, informeaza NewsIn.

Victor Athanasie Stanculescu si Mihai Chitac sunt acuzati ca ar fi ordonat tragerea in revolutionarii de la Timisoara din decembrie 1989, cei doi fiind condamnati deja la cate 15 ani de inchisoare.

Avocatii generalilor in rezerva au cerut, in primul rand, achitarea lor, iar pe de alta parte, au solicitat magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) casarea sentintei anterioare din aprilie 2007 si restituirea dosarului la Parchet, pentru refacerea urmaririi penale. Totodata, avocatii lui Stanculescu si Chitac au mai cerut completului de 9 judecatori ai instantei supreme trimiterea dosarului la rejudecare, cauza aflandu-se, deja, la al doilea ciclu procesual.

Atat avocatul Athanasie Stanculescu cat si aparatorul lui Mihai Chitac au sustinut, la proces, ca fostii generali nu sunt vinovati de uciderea revolutionarilor din Timisoara si au invocat mai multe vicii de procedura, ca de exemplu, nulitatea urmaririi penale si nelegala precizare a instantei.

Revolutionarii aflati in sala s-au aratat indignati de pledoariile avocatilor si au intrerupt, de mai multe ori, sustinerile acestora, acuzandu-i ca mint si ca denatureaza adevarul istoric.

Concluzia avocatilor celor doi generali in rezerva a fost ca nimeni nu poate stabili cu adevarat ce s-a intamplat la Timisoara, in decembrie 1989.

Procurorii au cerut magistratior ICCJ sa mentina hotararea aceleiasi instante din aprilie 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.