In ceea ce priveste parolele utilizate in mediul online, internautii nu sunt tocmai creativi. De cele mai multe ori, acestia isi "apara" intimitatea sau isi "ascund" identitatea pe internet folosind cuvinte sau cifre care mai degraba inlesnesc calea spre a le fi descoperite.

In acest context, "parola unica" poate fi comparata cu statutul “obiectului unic”, care este, de fapt, un produs de serie, dar care isi pierde aceasta calitate prin activitatea de achizitionare/cumparare (cel mai adesea individuala).

Acestea fiind spuse, va prezentam o lista cu cele mai uzuale parole de pe internet. Daca utilizati una sau mai multe dintre ele, va recomandam sa le schimbati imediat:

  • password

Poate fi numita si parola lenesilor, care fie nu doresc sa isi incarce memoria cu termeni complicati, fie pur si simplu nu au chef sa tasteze mai mult decat atat. Indiferent de caz, cert este ca 1 din 250 de oameni prefera sa foloseasca acest cuvant cand li se cer datele de identificare pentru diverse conturi online.

  • 123456

Ce poate fi mai simplu decat sa exersezi numaratoarea de la 1 la 10 cand te plictisesti? Cine stie, poate candva vei fi nevoit sa introduci o parola... Primele sase cifre pe care le-ai invatat in clasa a I-a la scoala sunt asadar de mare folos pentru acest lucru. In plus, cifra sase reprezinta de multe ori minimum de caractere cerute pentru a accepta o parola.

  • Click aici pentru a descoperi si alte parole ce ar trebui evitate.

Despre autor:

Yuppy

Citeste articolul integral in Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.