Asistentii maternali au cheltuit banii copiilor pe care ii ingrijesc pe fructe de mare, ciolane de porc, mici, bere, vin, cafea, vopsea de par, sutiene si pantaloni. Apoi au venit cu bonurile la decontat.

Un control la nivel national al Inspectiei Sociale si al autoritatilor locale de sanatate publica a scos la iveala ca mamele de profesie au decontat, in schimbul alocatiilor pentru copiii dati in plasament, facturi cu bere, mici, produse cosmetice sau diverse articole de imbracaminte de dama. Astfel, din raportul intocmit de Inspectia Sociala rezulta ca Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Sector 6 a decontat noua cutii de bere, un sutien, pantaloni de dama si balsam de par pentru un copil de opt luni aflat in asistenta maternala. Aceeasi institutie a mai decontat, pentru un minor de 2 ani, vin demisec, seminte, balerini de dama si un set de geometrie.

De asemenea, mamele profesioniste au mai cumparat mici, carne de porc, salamuri si fructe de mare pentru bebelusi de 8 luni. Si la DGASPC Sector 5 au fost gasite facturi care contineau bere, cafea si vopsea de par, pentru un copil de 6 ani.

Un asistent maternal de la sectorul 4 a venit la DGASPC cu bonuri fiscale pe care erau trecute Tarie de Bihor, sampanie si vin, iar Directia I le-a decontat. Cei din Caras-Severin au reusit sa-si cumpere din banii unui copil de 3 ani lapte demachiant si caffe latte, in timp ce directia a mai acoperit financiar, pentru un minor de 6 ani, crema antirid, fard de ochi, bere, absorbante, lac de unghii, crema depilatoare si vin.

O alta concluzie a raportului este si ca majoritatea copiilor traiesc in conditii igienico-sanitare precare, de cele mai multe ori fara apa si curent electric, fara hrana adecvata, haine, rechizite si jucarii. „De altfel, acestia sunt maltratati si tinuti intr-o mizerie crunta, printre cearsafuri murdare si praful de doua degete”, a declarat inspectorul general de stat Maria Muga.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.