Necropsia a confirmat ca adolescenta in varsta de 15 ani din localitatea maramureseana Nanesti care fusese tratata de raceala la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare suferea de fapt de meningita, cazul ajungand acum in atentia Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

"In urma efectuarii necropsiei cadavrului Anutei P., din Nanesti, decedata la Spitalul din Sighetu Marmatiei, a rezultat ca moartea acesteia a fost cauzata de o insuficienta cardio-respiratorie acuta pe fondul unei meningoencefalite virale. Pentru continuarea cercetarilor, dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures", a declarat, luni, subcomisarul Ileana Velea, din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei Maramures, transmite NewsIn.

Fata, care era eleva in clasa a X-a la Liceul Sanitar din Baia Mare, a fost dusa de urgenta, in data de 18 septembrie, la Spitalul Judetean de Urgenta, pentru ca avea dureri de cap si o stare febrila. Medicii i-au prescris in urma consultatiei un tratament pentru raceala, numai ca, in noaptea de 21 spre 22 septembrie, adolescenta s-a simtit rau si a apelat din nou la Serviciul de Ambulanta, fiind transportata la spital.

Aici i s-a prescris un tratament cu antibiotic si i s-a recomandat sa nu mearga la scoala. Starea de sanatate a tinerei nu s-a imbunatatit nici dupa acest tratament, fiind dusa miercuri, 23 septembrie, la Spitalul din Sighetu Marmatiei, unde a fost internata de urgenta, fiind suspecta de meningita virala. Joi dimineata, fata a decedat. Politistii din Sighet au demarat cercetari pentru a stabili imprejurarile in care a survenit decesul adolescentei. In paralel, a fost demarata o ancheta administrativa si la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare.

La randul sau, Colegiul Medicilor urmeaza sa inceapa o ancheta medicala, dupa ce sesizarea primita de la parintii fetei va fi discutata in birou si in comisia de Jurisdictie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.