Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Arad, inspector principal Camelia Tuduce, a declarat, luni, ca trofeele de cerb au fost cumparate de cetatenii cehi Jan H. (51 ani) si Stanislav L. (42 ani) dupa ce au participat la o partida de vanatoare.

„Din cercetarile efectuate de politisti s-a stabilit ca ce doi barbati s-au prezentat la PTF Nadlac, incercand sa scoata ilegal din tara doua trofee medaliabile de vanat din specia cerb comun. Acestia au fost la vanatoare, in mod legal, in perioada 18 - 24 septembrie, la Ocolul Silvic Gradiste, judetul Hunedoara, trofeele fiind cumparate de catre acestia pe drumul de intoarcere catre casa“, a precizat inspector principal Camelia Tuduce.

Cele doua trofee au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, fiind evaluate ca medaliabile de catre reprezentanti ai Consiliului International al Vanatorii si Conservarii Vanatului. Celor doi barbati de cetatenie ceha li s-au intocmit un dosar de cercetare penala scoatere din tara de trofee medaliabile de vanat, fara respectarea dispozitiilor legale, fapta prevazuta si pedepsita de Legea 407/2006 privind vanatoarea si protectia fondului cinegetic. Cei doi cetateni cehi risca pedepse cu inchisoarea intre 1 si 5 ani, sau amenda cuprinsa intre 15.000 si 30.000 lei.