Modificarea in timp a mentalitatilor oamenilor in ceea ce priveste frumosul, adauga pe scara valorilor noi principii de viata in ceea ce priveste perceperea vechiului. Timpul aduce cu el nu doar invechirea fizica a arhitecturii, ci el mananca si din viata acesteia, din rolul pe care-l avea la un moment dat.
Astfel, pentru a se adapta la contemporaneitate, vechilor cladiri li se fac practic mici adaptari la un nou mod de viata. Adaugiri ce sa le reintegreze intr-intr-o noua societate, cu noi principii estetice si noi cerinte functionale.

Multe intrebari apar odata cu intelegerea acestui aspect, iar prima ar fi de ce pastram si nu reconstruim? Oare nu cumva prin distrugerea a tot ceea ce nu intelegem, si a tot ceea ce, in unele cazuri, nu ni se mai potriveste, estetic si functional, ne distrugem chiar pe noi insine? Odata cu aparitia acestui punct de vedere se dezvolta practic dorinta de a pastra, pentru a ne cladi pe noi insine din punct de vedere cultural.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.