O ancheta administrativa a fost demarata, vineri, la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare, dupa ce a fost semnalata moartea suspecta a unei adolescente in varsta de 15 ani care fusese tratata de raceala, desi avea meningita, transmite NewsIn.

Fata, care era eleva in clasa a X-a la Liceul Sanitar din Baia Mare, a fost dusa de urgenta la 18 septembrie la Spitalul Judetean de Urgenta, pentru ca prezenta dureri de cap si o stare febrila. Medicii i-au prescris in urma consultatiei un tratament pentru raceala, numai ca in noaptea de 21 spre 22 septembrie adolescenta s-a simtit rau si a apelat din nou la Serviciul de Ambulanta, fiind transportata la spital.

Aici i s-a prescris un tratament cu antibiotic si i s-a facut recomandarea de a nu merge la scoala. Starea de sanatate a tinerei nu s-a imbunatatit nici dupa acest tratament, fiind dusa miercuri, 23 septembrie la Spitalul din Sighetu Marmatiei, unde a fost internata de urgenta, fiind suspecta de meningita virala.

Joi dimineata, fata a decedat. Politistii din Sighet au demarat cercetari pentru a stabili imprejurarile in care a survenit decesul adolescentei. In paralel a fost demarata o ancheta administrativa si la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare. Ancheta este coordonata de directorul medical al spitalului, Sabin Nemes Bota.

"Noi ne-am autosesizat cu privire la acest caz. Am fost numit sa conduc investigatia administrativa, iar in termen de cinci zile trebuie stranse toate declaratiile de la medicii care au consultat-o pe fata, vom aduna toate informatiile necesare pentru a vedea ce s-a intamplat. Daca se pune problema unei culpe medicale atunci va fi treaba Colegiului Medicilor", a declarat doctor Sabin Nemes Bota.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.