Cercetarile OMS au vizat trei directii: cancerul, cresterea temperaturii corpului si o stare de hipersensibilitate electromagnetica. Potrivit rezultatelor, in niciuna dintre aceste directii nu au fost gasite dovezi care sa ateste probleme reale pentru sanatate din pricina dispozitivelor wireless.

Potrivit specialistilor, undele emise de Wi-Fi (wireless) sunt asemanatoare celor radio si TV, care nu au avut efecte nocive asupra sanatatii in ultimii 50 de ani.

De asemnea, semnalele Wi-Fi se incadreaza in limite mai mici decat nivelurile maxime de expunere la radiatii non-ionizante, admise de Uniunea Europeana si de autoritatile internationale.

Prin comparatie, telefoanele mobile, care opereaza pe o frecventa diferita, emit semnale mult mai puternice. Astfel, efectul pentru sanatate al semnalelor emise in timpul unei convorbiri de 20 de minute la un telefon mobil clasic este, teoretic, echivalent cu cel al folosirii unui dispozitiv wireless timp de un an, fara intrerupere, precizeaza Agentia pentru Protectia Sanatatii din Marea Britanie.

Tehnologia Wi-Fi, utilizata la telefoane mobile, computere si console de jocuri, a aparut pentru a oferi beneficiarului mai multe avantaje, cum ar fi comoditatea in utilizare, instalarea simpla si rapida, costurile scazute datorita consumului mic de energie, precum si renuntarea la cabluri.