Studentii au protestat in fata Rectoratului Universitatii Bucuresti impotriva mizeriei din camine si a taxelor mari de cazare

Zeci de studenti cazati in caminele din Complexul Grozavesti au organizat ieri un miting in fata Rectoratului Universitatii Bucuresti, in semn de protest fata de mizeria din caminele in care locuiesc si taxele prea mari pe care sunt obligati sa le plateasca. "In camine este o mizerie de nedescris. In camere, gandacii merg peste noi. Avem trei bude la 86 de persoane, pentru ca de trei luni se repara un alt grup sanitar. Traim in conditii groaznice. Suntem tratati ca niste gunoaie", a declarat unul dintre studenti.

Desi conditiile in camine sunt sub standardele unui trai decent, apreciaza protestatarii, trebuie sa plateasca pe luna 500.000 de lei, aceste sume majorandu-se in lunile de iarna. "Plata taxei de 500.000 de lei pe luna nu se justifica, mai ales ca multe societati comerciale platesc universitatii chirii importante pentru spatiile pe care le-au inchiriat. Responsabilii Universitatii Bucuresti spun ca acesti bani de la chirii merg pentru reparatiile caminelor, ori acest lucru ar trebui resimtit si de noi, prin diminuarea taxelor", a declarat, pentru Mediafax, Mihai Bumbes, liderul protestatarilor.

Directiile Camine-Cantine si Serviciile Social, Tehnic, Audit ale Rectoratului Universitatii din Bucuresti au analizat reclamatiile studentilor, cuprinse atat in foile volante raspandite in caminele C-D Grozavesti, cat si in memoriul adresat rectorului Ioan Panzaru, in numele Celulei de Criza a caminului Grozavesti. Potrivit rectorului, calcularea taxei de camin pe luna aprilie s-a facut pe baza facturilor pentru utilitati, materiale de curatenie, dezinsectie, cheltuieli cu salariile si a facturilor pentru lucrarile efectuate sau in curs de efectuare (grupurile sanitare ale caminului A).

In legatura cu lucrarile de reabilitare ale caminelor C-D, toate etapele demersului (licitatia de proiecte, licitatia pentru constructor), inclusiv incheierea contractului cu firma castigatoare, au fost indeplinite de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC). Durata lucrarilor asumata de constructor este de 12 luni, adica intre 1 iulie 2005 si 1 iulie 2006 - aceasta in conditiile asigurarii frontului de lucru (caminele C-D) complet eliberate, a explicat rectorul. Desi Rectoratul stabilise cu constructorul o schema de desfasurare a lucrarilor fara scoaterea din circuitul cazarii a caminelor C-D, un grup de studenti a protestat vehement. Din cauza acestui protest, lucrarile se vor desfasura fara studenti in camine a spus Ioan Panzaru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.