De astazi, Bucurestiul este imbogatit cu o noua locatie dedicata manifestarilor artistice, "Centrul pentru Introspective vizuala", lansat odata cu proiectul "Ars Telefonica", care se va desfasura in perioada 23 -27 septembrie 2008.

Locuitorii orasului-capitala sunt cuceriti, fie ca vor fie ca nu, de arta contemporana si de artistii romani si straini care propun modalitati de comunicare inedite. Anul acesta, "Ars Telefonica" si-a gasit spatiu expozitional inedit. Anul acesta, cabinele de telefon, uitate intr-o lume cucerita de alte modalitati de comunicare, capata viata si fac parte din proiectul Centrului pentru Introspectie Vizuala.

Evenimentul se adreseaza contextului social bucurestean, umarind sa reactiveze acele spatii urbane cu potential cultural direct, cum ar fi cabinele de telefon, acele spatii aflate pe cale de disparitie si “aruncate in debaraua spatiului public bucurestean” .

Spre exemplu, telefonul de la Fantana Universitatii isi recapata functionalitatea, dar nu cea obisnuita, el spune povestea “Copacului cu vrabii”, locul de intalnire al vechilor bucuresteni, dupa un proiect gandit de artistii Alex Axinte si Cristi Borcan.

Cabinele telefonice din centrul Bucurestiului au fost un bun stimulent creativ pentru mai multi artisti din toata Europa, care participa anul acesta la “Ars Telefonica”.

“Ars Telefonica” este mai mult decat un eveniment cultural punctual, sustin membrii Centrului pentru Introspectie Vizuala. Ars Telefonica este un concept-umbrela prin intermediul caruia sunt traduse aspecte ce privesc modul in care gestul artistic contemporan este comunicat, necesitatea de a forma o comunitate de interes pentru aceasta zona culturala, precum si de a urmari legaturile care se stabilesc, intr-un context specific, intre locatie, arta si audienta.

Cabinele-spatii expozitionale stau in calea miilor de trecatori din Piata Universitatii, din B-dul Magheru, Piata Amzei, Ateneul Roman, B-dul Dacia si Str. Academiei, dar cei intersati pot participa la dezbaterile si performantele sonore care vor avea loc in spatiul Centrului de Introspectie Vizuala.

“Ars Telefonica” este primul eveniment artistic care poarta amprenta Centrului pentru Introspectie Vizuala. Ca spatiu modern, centrul promite proiecte care se vor afla in concordanta cu exigentele scenei europene a artei contemporane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.