Consilierii baimareni au decis ca localurile din oras care organizeaza mese festive, nunti si botezuri sa isi incheie activitatea cel tarziu la ora 23.00, pentru a nu tulbura linistea cetatenilor, transmite corespondentul NewsIn.

Astfel, petrecerile organizate cu ocazia nuntilor si a botezurilor nu vor mai putea sa se desfasoare noaptea, asa cum se intampla pana acum, ci doar pana la ora 23.00. In caz contrar, patronii localurilor risca sa fie sanctionati cu amenzi cuprinse intre 200 si 1.000 de lei.

Decizia va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2009. "Peste 100 de unitati exista in Baia Mare care organizeaza mese festive, nunti, botezuri. Am luat aceasta decizie pentru ca am primit zeci de sesizari de la cetateni care reclamau ca nu se pot odihni noaptea din cauza petrecerilor organizate in localurile din apropierea locuintelor. Cei care nu vor respecta aceasta decizie vor fi sanctionati cu amenzi de pana la 1.000 de lei”, a declarat viceprimarul municipiului Baia Mare, Mircea Dolha.

Totusi, vor fi exceptate de la aceasta regula petrecerile organizate in noaptea de Revelion, care se vor putea prelungi pana la orele diminetii. De asemenea, patronii localurilor situate in zone izolate unde nu exista in apropiere locuinte ar putea primi o derogare de la aceasta regula daca vor depune in acest sens o cerere la Primaria Baia Mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.