O jurnalista britanica maritata cu un roman gaseste in saracia din Romania un ghid de supravietuire pentru britanicii ingrijorati de declinul economic.

Intr-un articol publicat ieri in cotidianul “The Guardian”, jurnalista britanica Tessa Dunlop marturiseste ca teama legata de caderea pietelor financiare mondiale i-a fost vindecata de soacra ei din Romania, Elena. Aceasta i-a povestit recent despre dificultatile pe care romanii au trebuit sa le suporte in timpul comunismului, fapt care a facut-o sa constientizeze cu adevarat ca saracia este o notiune relativa.

Contactata de Cotidianul, jurnalista povesteste intr-o engleza presarata cu foarte multe expresii romanesti: “In Marea Britanie, toata lumea se plange de economia noastra, pentru ca lira se devalorizeaza si creste somajul. Totusi nu este foarte greu, in ziar am vrut sa explic ca suntem norocosi, chiar si acum”.

Tessa Dunlop, licentiata in istorie la Oxford, prezentatoare tv (Discovery Europe, American History Channel) si realizatoare de emisiuni radio (BBC London), a venit prima oara in Romania in 1993.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.