Promovarea se face in prezent, in Romania, pe criterii de valoare si nu pe criterii politice, asa cum se intampla in perioada comunista, cand erau promovati doar membrii Partidului Comunist si cei care aveau origini sanatoase, le-a spus premierul Tariceanu elevilor olimpici invitati luni la Guvern.

"Ma bucura ca Romania de azi, spre deosebire de cea comunista, da posibilitatea celor merituosi sa fie promovati pe criterii de valoare si nu pe criteriile politice care functionau atunci: erai membru in Partidul Comunist, promovai, aveai origine sanatoasa, promovai. Astazi promoveaza cei care reprezinta intr-adevar valori autentice!", a declarat Tariceanu la deschiderea ceremoniei de premiere a elevilor olimpici, care a avut loc la Palatul Victoria.

Tariceanu a afirmat ca istoria unei tari este facuta de elitele intelectuale, sportive si chiar de taranii fruntasi din sate, iar teoria comunista, conform careia istoria este facuta de mase, este gresita. "In perioada comunista, teoria vehiculata pretindea ca istoria o fac masele. Gresit! Sa stiti ca istoria natiunii este facuta de elite. Sigur ca nu este vorba numai despre elite intelectuale, trebuie sa consideram ca avem si alte elite sportive, elite din lumea satului - profesorul, preotul sau taranul fruntas este elita de acolo", a declarat premierul.

Premierul le-a spus elevilor invitati in sala in care au loc sedintele saptamanale ale Executivului ca se pot considera pentru cateva clipe ministri ai Guvernului Romaniei. "Nu stiu daca v-ati gandit ca veti ajunge intr-o zi in aceasta postura", a declarat el, adaugand ca rezultatele obtinute ii situeaza printre cei mai buni elevi ai lumii. La ceremonie au fost prezenti 67 de elevi care au obtinut 79 de medalii. Un numar de 18 medalii au fost obtinute de elevi ai Colegiului National de Informatica Tudor Vianu din Capitala, iar alte 12 - de elevi ai Liceului International de Informatica.

Seful Executivului le-a propus elevilor crearea unei pagini de internet care sa cuprinda baza de date a olimpicilor romani, agenda olimpiadelor si un forum in care sa faca schimb de informatii si sa lege prietenii. "Acest site vi-l vom oferi si, mai mult de atat, va trebui sa-l administrati", le-a spus Tariceanu.

Intalnirea care a avut loc luni la Palatul Victora va deschide „Saptamana excelentei in educatie”, o suita de manifestari dedicate olimpicilor internationali si nationali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.