Proprietarii vor plati impozit pentru aceste constructii ridicate pe domeniul public

Toate garajele amplasate pe domeniul public al Sectorului 6 au intrat intr-un proces de inventariere si inscriptionare, pe fiecare constructie de acest fel urmand sa fie afisata o adresa prin care proprietarul este anuntat ca va plati impozit. Totodata, posesorii garajelor sunt invitati la sediul Serviciului Public pentru Finante Publice Locale Sector 6, in vederea completarii evidentelor fiscale cu datele reale culese din teren de inspectorii primariei.

"Am demarat, in aceste zile, actiunea de inventariere a materiei impozabile de pe raza Sectorului 6. Este vizata, in mod special, inventarierea garajelor amplasate pe domeniul public, actiune pe care o vom finaliza pana la sfarsitul acestei luni. In aceasta perioada, echipele de inspectori vor face verificarile in teren, in locurile unde sunt amplasate astfel de constructii. Totodata, vor inscriptiona pe fiecare garaj numarul de ordine din locul respectiv urmand ca, la finalizarea operatiunii, sa putem determina numarul total al acestui tip de constructii.

Proprietarilor le va fi stabilita taxa datorata pentru utilizarea domeniului public in perioada cat au detinut garajele. Conform OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, aceasta nu trebuie sa depaseasca 5 ani", ne-a declarat primarul Cristian Poteras. Toate constructiile depistate fara aprobari legale sau ai caror proprietari nu au declarat si nu au platit taxa de ocupare a terenului vor fi dezafectate.

Realiniate si vopsite

In Sectorul 3, garajele vor fi realiniate si vopsite, proprietarii lor fiind obligati sa intretina spatiile verzi aferente, potrivit unui proiect propus Consiliului Local de catre primarul Liviu Negoita. Operatiunea face parte din programul "Mediu Curat Conteaza!", derulat de Primaria Sectorului 3 incepand cu acest an. Edilul aplica, totodata, un plan de masuri prin care urmareste eliberarea spatiului verde de constructii neautorizate si garaje amplasate pe conducte de magistrale sau guri de canal. Garajele desfiintate vor fi realocate in spatii special amenajate, pe masura ce acestea vor fi identificate. Negoita desfasoara o actiune de comunicare cu cetatenii, prin care acestia au posibilitatea sa semnaleze - la dispecerat tel. 9854, non-stop - posibile locatii unde se pot amenaja parcuri sau locuri de joaca, dar si spatiile verzi ocupate abuziv cu constructii ilegale. Pana acum au fost primite peste 130 de semnale de acest fel din partea cetatenilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.