Circulatia pe cel mai frecventat si poluat bulevard din Timisoara a fost intrerupta astazi, pentru o ora, iar masinile au fost inlocuite cu biciclete si role, pentru a marca Ziua fara masini, din cadrul Saptamanii europene a mobilitatii, transmite corespondentul NewsIn.

Traficul rutier pe Bulevardul Vasile Parvan, intre intersectia cu strada Cluj si cea cu Bulevardul Mihai Viteazul, a fost intrerupt intre orele 11.00 si 12.00, timp in care Agentia pentru Protectia Mediului Timis a efectuat si determinari ale nivelului de zgomot ambiental.

"Aici am oprit circulatia, am organizat un concurs de biciclete cu pornire dinspre Complexul Studentesc, intoarcere la semafor pe Mihai Viteazul si oprire tot in Complex. Bulevardul Vasile Parvan este o zona foarte circulata, este centrala si, intr-adevar, masuratorile noastre arata ca e o zona poluata. Ceea ce noi ne dorim azi (n.r, luni) este sa promovam circulatia pe jos, pe role, cu transportul in comun sau cu bicicleta”, a declarat, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Timis, Adina Horablaga.

Potrivit sursei citate, angajatii Agentiei au fost sfatuiti sa isi lase in aceasta zi masinile acasa. “Eu am venit fara masina si unii dintre angajatii nostri au venit pe jos, cei mai tineri si cei care nu stau foarte departe”, a mai spus Horablaga.

Cat timp circulatia a fost intrerupta, elevii scolilor generale nr. 16 si 24 au participat la un concurs de biciclete si desene pe asfalt.

Saptamana Mobilitatii Europene a debutat in 2002, pentru a constientiza publicul european in privinta factorilor agresivi pentru mediu, primul fiind traficul urban. Saptamana promoveaza deplasarea de la domiciliu pana la locul de munca sau la scoala in mod prietenos fata de mediu, incurajand modalitatile de deplasare alternative. Tema manifestarilor din acest an este “Aer curat pentru toti!”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.