In ciuda ritmului constant de crestere, Romania are cel mai scazut consum de produse lactate proaspete pe cap de locuitor din Europa.

"Consumul de iaurt este de doar cinci kilograme pe cap de locuitor, fata de tari precum Germania, Franta sau Spania, cu peste 20 de kilograme pe cap de locuitor, Europa Centrala si de Est: Polonia cu 8,5 kilograme de iaurt pe cap de locuitor, Ungaria 11 kilograme, Bulgaria si Cehia, cu cate 16 kilograme pe cap de locuitor", a declarat Laura Lungu, manager de cercetare de piata in cadrul Danone Romania.

Pe de alta parte, consumul anual de iaurt in Romania, de aproximativ cinci kilograme pe cap de locuitor, este in crestere fata de anul trecut.

Reprezentantul Danone sustine ca aceasta crestere, de circa un kilogram pe cap de locuitor, se datoreaza ofertei mari si diversificarii sortimentelor existente pe piata iaurturilor dar si publicitatii axate pe "beneficiile nutritionale si de sanatate proprii acestei categorii de alimente".

Detalii despre piata locala de produse lactate gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.