Potrivit unui reportaj recent realizat de jurnalistii de la agentia Associated Press, situatia animalelor este dezastruoasa. Gradina Zoologica din Buhusi se confrunta cu o grava criza financiara si este acum inchisa publicului. Multe animale au fost cedate altor gradini zoologice, iar cele care au ramas sunt numai piele si os. Angajatii spun ca situatia este extrem de grava. La Buhusi au mai ramas trei lei, patru cai salbatici si patru caini dingo. Conducerea gradinii zoologice spune ca, daca nu se va gasi un loc in care sa duca animalele, acestea vor fi omorate.

Fara hrana

Problemele Gradinii Zoologice Buhusi sunt si ale altor parcuri de acest gen din Romania si au aparut odata cu aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana. Conducerea a trebuit sa dispuna inchiderea gradinii zoologice bacauane, pentru ca nu exista bani pentru marirea spatiului in care stau animalele, asa cum cer standardele europene. Potrivit ABC News, autoritatile locale au intervenit cum au putut in aceasta criza.

Animalele ramase in viata au fost hranite cu carne de la o societate de profil din localitate. Din pacate, acordul semnat de aceasta firma cu municipalitatea a expirat la inceputul acestei luni, astfel ca animalele nu prea mai au ce sa manance.