O scoala generala din Constanta are o clasa speciala unde se fac cursuri de yachting, iar dupa un an de studiu, elevii pot obtine brevet de timonier de regata, potrivit Inspectoratului Judetean Scolar aceasta fiind singura scoala din Romania unde copii pot invata gratuit sa conduca o barca cu vele.

Scoala cu clasele I - VIII numarul 27 din Constanta beneficiaza de o baza materiala moderna, care consta in echipament pentru instruire, precum si in ambarcatiuni de cautare si salvare la standarde mondiale.

Elevii se vor putea inscrie pana in data de 15 octombrie, cand va avea loc selectia pentru clasa cu program special de yachting. La selectie pot participa elevi de clasa a VII-a, baieti si fete.

Pe parcursul anului scolar, elevii admisi participa la diverse competitii nationale si internationale, iar la sfarsitul clasei a VIII-a ei vor obtine brevet de timonier de regata. La nivelul scolii exista si un cerc de yachting, unde elevii din celelalte clase se pot initia in practicarea acestui sport.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.