Elevii de la Scoala Generala nr. 3 din Focsani au decis sa lupte, in felul lor, pentru eliberarea jurnalistilor rapiti in Irak. Coordonati de profesoara Veronica Groper, copiii au realizat in ultimele saptamini zeci de desene prin care militeaza pentru eliberarea celor trei jurnalisti rapiti in Irak, Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian.
Pe desene sint scrise mesaje precum: "Vrem libertate! Ne rugam sa scapati cit mai curind posibil!", "Va iubim! Intorceti-va acasa!" sau "Ne rugam pentru eliberarea voastra".

Profesoara lor spune ca cei mici au inteles ca ostaticii se afla intr-o situatie dramatica si au dorit ca macar prin felicitari, mesaje si desene sa fie alaturi de ei. Unul dintre elevi a desenat o Romanie inlacrimata, iar un altul i-a pictat pe cei trei ziaristi in bratele protectoare ale lui Iisus, deasupra carora a scris: "Unde sint doi sau trei, in numele meu, acolo voi fi si eu, in mijlocul lor".

Copiii vor sa trimita mesajele lor de pace adeptilor liderului sunnit Abu Mussab al-Zarqawi, in speranta ca vor cruta viata celor patru ostatici. Ei si-au propus sa expedieze mesajele la postul de televiziune Al-Jazeera din Quatar, in speranta ca vor fi transmise gruparii care-i detine pe romani.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.