50 de elevi de la Scoala generala numarul 1 din Pantelimon au stat la povesti cu personalitati din viata publica, intre care fostul tenisman Ilie Nastase, Elisabeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, actorul Eugen Cristea sau vedete de televiziune ca Andreea Marin Banica si Robert Turcescu, in deschiderea oficiala a campaniei „Citeste cu mine!".

Evenimentul, initiat de Blocul National Sindical (BNS) si Centrul de Politici pentru Romi si Minoritati a avut loc la sediul central al Bibiliotecii Nationale a Romaniei si a adunat personalitati inclusiv din lumea diplomatica, ca ambasadorul Olandei, Jaap Werner sau ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett, care le-a citit de asemenea copiilor din Pantelimon.

Desi trebuiau sa fie prezenti si presedintele Traian Basescu si primarul Capitalei Sorin Oprescu, acestia nu au mai ajuns la eveniment.

Elevii s-au amuzat in cele 15-20 de minute pe care le-au petrecut intr-o sala de lectura a Bibliotecii Nationale cu Ilie Nastase, citind din „Pinocchio", carte despre care sportivul a glumit cp e scrisa de „un oltean" pentru ca majoritatea verbelor erau la perfect simplu. Nastase le-a marturisit celor mici ca an copilarie el nu a fost pasionat de citit, ci de sport.