Noile locuri de parcare sunt situate pe strazile Cercetatorilor, Lunca Baraesti, Oltenitei, Barbu Nicolae si Ionescu Florea.

In ultima saptamana, serviciul de parcari a primit 373 de solicitari pentru acordarea locurilor de parcare inca neinchiriate din parcajele de resedinta. De asemenea, au fost aprobate 133 de acorduri, prin intermediul carora cetatenii pot intra in posesia unui loc de parcare.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut la inceputul lunii septembrie edililor de sector sa identifice terenuri disponibile pentru construirea de noi parcari de resedinta. Planurile lui Oprescu vizeaza ca, in cartiere, sa fie amenajate parcari cu maximum 250 de locuri fiecare. Pana acum, la amenajarea parcarilor de resedinta, primarii de sector s-au orientat in special catre terenurile pe care s-au aflat garaje construite fara autorizatie.

Conform proiectului "Strategia de parcare si servicii de consultanta pentru parteneriatul public-privat in Bucuresti", finantat de Guvernul Spaniei, in Capitala ar fi nevoie sa se construiasca 9.000 de locuri de parcare pe an. Numai pana in 2010, se arata in studiu, sunt necesare 30.000 de noi locuri de parcare.