Un tanar aflat la volanul unei masini furate a fost impuscat, miercuri, de politistii sucevenei din Campulung Moldovenesc, dupa o urmarie de cinci kilometri, relateaza newsIn

Politistii din Campulung Moldovenesc au fost sesizati de un localnic ca i-au disparut placutele de inmatriculare de la un autoturism VW Polo, parcat pe o strada din localitate. Autoritatile au descoperit, in scurt timp, ca placutele de inmatriculare au fost montate pe un autoturism Opel Astra Caravan, parcat in fata Bibliotecii municipale Campulung Moldovenesc.

Oamenii legii au asteptat pana cand in masina s-au urcat doi tineri, dupa care au plecat in urmarirea acestora, folosind mijloace acustice si luminoase pentru a-i determina sa traga pe dreapta. Cei doi tineri au incercat sa scape de urmarirea politistilor dar drumul le-a fost blocat, dupa o cursa de cinci kilometri pe strazile orasului, cu ajutorul unui utilaj de contructii.

Incoltiti de politisti, Dragos Ionescu si Gratian Surca, ambii din municipiul Suceava, au luat cate o geanta in mana si au fugit catre raul Moldova.

„Politistii au plecat in urmarirea lor si i-au somat sa opreasca. Pentru ca fugarii au refuzat, oamenii nostri au tras trei focuri de avertisment in aer, iar al patrulea in directia tinerilor. Unul dintre ei a fost impuscat, iar cel de-al doilea imobilizat. Uzul de arma s-a facut in conditii legale”, a declarat inspectorul Gabriel Pantiru, purtator de cuvant al IPJ Suceava.

Politistii au descoperit in sacosele celor doi manusi, cagule, un cutit si un levier. De asemenea, au descoperit ca masina cu care au fugit cei doi tineri a fost data disparuta de proprietar in noaptea de 14 spre 15 septembrie, de pe o strada din municipiul Suceava.

Dragos Ionescu, de 26 de ani, a fost operat la Spitalul Judetean de Urgente Suceava, si, potrivit medicilor, nu au aparut complicatii in timpul operatiei de extragere a glontului. Gratian Surca, de 29 de ani, a fost retinut de politisti pentru cercetari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.