Ordinul privind lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor si principiile care stau la baza unei alimentatii sanatoase publicat luni, in Monitorul Oficial, intra in vigoare incepand de azi, informeaza Ministerul Sanatatii Publice (MSP).

„Scopul acestui act normativ este de a crea un comportament alimentar sanatos, pornindu-se de la premisa ca, pe parcursul programului scolar (patru-sase ore pe zi), necesitatile copilului sunt reprezentate de echivalentul unei gustari, 10 la suta din valoarea calorica zilnica, reprezentand 300 Kcal", se prezinta in comunicatul MSP, potrivit NewsIn.

Lista MSP tine cont de faptul ca, in Romania, copiii petrec in unitatile de invatamant intre patru si sase ore zilnic, timp in care trebuie sa beneficieze de o gustare care sa le aduca aproximativ 10 la suta din aportul caloric necesar pentru o zi.

Cotidianul 'Adevarul' ne prezinta lista alimentelor nerecomandate:

Prajiturile, bomboanele, acadelele.

Hamburgerii, pizza, cartofii prajiti, chipsurile.

Produsele de patiserie, mezelurile grase, maionezele.

Biscuitii sarati, covrigeii, sticksurile, snacksurile, alunele si semintele sarate.

Alimentele neambalate (exceptie fac bananele si citricele) sau neetichetate.

Bauturile racoritoare, cu exceptia apei potabile imbuteliate sau a apei minerale imbuteliate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.