Cercetatorii americani de la Universitatea de Medicina Johns Hopkins au descoperit ca in plamani, sulforanul creste activitatea genei NRF2, care protejeaza celulele de toxine.

Sindromul obstructiv pulmonar este cauzat, de obicei, de fumat. Cercetatorii au descoperit o activitate scazuta a genei NRF2, la persoanele fumatoare care sunt intr-un stadiu avansat al sindromului obstructiv pulmonar. Aceasta gena este responsabila de activitatea unor mecanisme de indepartare a toxinelor si poluantilor care pot afecta celulele.

Studiile pe soareci au aratat ca tulburarea genei NRF2 ar putea cauza si emfizemul pulmonar, una dintre bolile pe care le au pacientii care sufera de sindromul obstructiv pulmonar. Cresterea activitatii genei NRF2 ar putea fi un posibil tratament pentru prevenirea progresului sindromului obstructiv, potrivit cercetatorilor americani.

In studiul lor, cercetatorii au aratat ca sulforanul extras din broccoli poate readuce la normal nivelurile reduse de NRF2 la celulele expuse la fumul de tigara.