Tribunalul Bucuresti a respins recursul lui Adrian Cioroianu importiva sentintei Judecatoriei sectorului 3, care il obligase pe acesta la plata lunara a sumei de 12 milioane, suma ce reprezinta pensia alimentara pentru fiul sau.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 3 decisesera, pe 1 mai, ca fostul ministru de externe, Adrian Cioroianu, trebuie sa plateasca fiului sau o pensie alimentara de 12 milioane lei vechi, la cererea fostei sotii, cu 4 milioane mai mult decat cea pe care o plateste in prezent.

Avocatul lui Adrian Cioroianu a declarat, la un termen al procesului, ca fostul ministru era de acord sa plateasca o pensie alimentara mai mare, dar nu a acceptat suma de 20 de milioane ceruta de fosta sa sotie, Luminita Cioroianu.

"Din 2003, Adrian Cioroianu a platit o pensie alimentara de 8 milioane de lei vechi, mai mult decat a decis instanta. Cioroianu este de acord sa plateasca 10-11 milioane de lei vechi, dar direct copilului si nu fostei sale sotii", a declarat, la iesirea din sala, avocatul fostului ministru de externe.

Avocatul lui Cioroianu a depus la dosar inscrisuri care demonstreza faptul ca acesta a avut un venit lunar de 6.500 lei brut si ca nu a realizat alte venituri in afara de salariul de ministru.

La termenele anterioare, avocatul Cristian Sarbu a declarat, in fata instantei, ca ministrul a platit intotdeauna mai mult decat valoarea pensiei alimentare si, in plus, a lasat pe numele fiului sau apartamenul castigat in urma partajului de la divort.

Sarbu a mai aratat ca se doreste aducerea intr-o postura delicata a fostului ministru de externe. "Se vrea un circ. Se vrea aducerea lui intr-o postura neplacuta. Este un tata model", a spus avocatul lui Adrian Cioroianu.

"Este un lucru foarte dureros, pentru ca este si un copil la mijloc care va vedea aceste stiri cand mama lui face aceste lucruri si il cheama in instanta pe tatal lui, tocmai pentru niste obligatii pe care dansul si le-a indeplinit. Si mai mult decat atat, este un lucru foarte urat si nu stiu ce ii va spune peste cativa ani acestui copil", a mai declarat avocatul lui Adrian Cioroianu la iesirea din sala.

Pe 27 noiembrie 2007, Luminita Cioroianu l-a dat in judecata pe Adrian Cioroianu pentru a-i plati copilului ramas in custodia ei o pensie alimentara mai mare, pana la cota legala, insemnand o patrime din venitul net al ministrului.

Luminita Cioroianu a depus aceasta cerere, motivand ca veniturile lui Adrian Cioroianu au crescut odata cu investirea sa in functia de ministru de externe. "Este perfect normal si moral ca de statutul social al tatalui sa beneficieze si copilul sau minor", se arata in motivarea cererii prin care Luminita Cioroianu l-a actionat in judecata pe Adrian Cioroianu.

Decizia luata astazi, de respingere a recursului, este definitiva si irevocabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.