O echipa internationala inspecteaza pentru omologare aeronava militara Antonov ce va putea efectua misiuni de observare aeriana in cadrul programului Cer Deschis.

49 de inspectori specialisti in aviatie si in fotografie din 22 de state semnatare ale Tratatului privind Cerul Deschis au venit la Bucuresti pentru a certifica platforma aeriana nationala a Romaniei pentru recunoastere aeriana.

„Este o obligatie a Romaniei in conformitate cu prevederile tratatului. Daca statele vor sa efectueze misiuni cu platforma nationala, trebuie sa treaca prin procesul de certificare”, a declarat, intr-o conferinta de presa, secretarul de stat Adrian Mironescu, seful Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale (OCSPS). Inca dinainte de inceperea procedurii de certificare, aeronava romaneasca a fost folosita in aproximativ 60 de zboruri de antrenament.

Platforma aeriana pe care o supune Romania certificarii internationale consta intr-un avion Antonov AN 30 dotat cu aparatura fotografica si un laborator foto necesar prevalarii si prelucrarii imaginilor aeriene.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.