Centrul Constantei a fost blocat ieri de peste o mie de elevi care, din cauza vremii, au organizat deschiderea noului an scolar la mall. Insotiti de o fanfara, ei au marsaluit pe unul dintre bulevardele centrale ale orasului, pe sub o bolta de bannere de pe care Mihaela Radulescu, dezbracata, indemna trecatorii sa se lase de fumat.

Daca la malul marii elevii au fost cei care au blocat traficul, in marile orase din restul tarii prima zi de scoala a fost compromisa de ploaie si de aglomeratie.

In Capitala, 250 de agenti de la Politia Rutiera si 80 de politisti comunitari au facut cu greu fata miilor de masini. La Cluj si Timisoara, autoritatile au spus ca nu au solutii pentru traficul infernal, iar in capitala Moldovei, primarul George Nechita i-a indemnat pe cetateni sa se obisnuiasca cu „circulatia de metropola".

Inceput cu probleme

CONSTANTA Deschiderea anului scolar s-a tinut la mallul City Park, iar elevii au blocat circulatia, defiland spre locatie pe sub bannerele publicitare cu Mihaela Radulescu seminud indemnand la renuntarea la fumat.

HUNEDOARA
Circa 200 de politisti au patrulat ieri in preajma unitatilor scolare de pe raza judetului dupa ce s-a constatat ca numarul scolarilor implicati in accidente rutiere grave a crescut in perioada vacantei de vara.

VALCEA
Peste 400 de copii de la gradinitele nr. 1 Nord si Sud din Ramnicu Valcea vor incepe activitatea la 1 octombrie, pentru ca lucrarile de mansardare nu s-au finalizat.

MEHEDINTI
Scoala din comuna Balvanesti a fost igienizata pe cheltuiala femeii de serviciu, care si-a cumparat singura materialele si a varuit toate incaperile, a curatat praful si a sters cu motorina parchetul.

MURES
La propunerea inspectorului scolar general, Ion Tusnea, incepand din acest an, pe frontispiciul fiecarei unitati de invatamant din judet va fi amplasata o placuta cu inscriptia „Veniti sa luati lumina!".

GALATI
Pentru reparatiile si dotarile scolii din satul Scanteiesti s-au cheltuit peste 200.000 de euro, dar copiii vor face naveta in satul vecin, pentru ca sunt doar cate 4-5 in fiecare an de invatamant.

BRAILA
22 de parinti nu si-au trimis copiii la cursuri in prima zi de scoala deoarece invatatoarea pe care au avut-o in primii trei ani a fost inlocuita.

BRASOV
Centrul istoric al orasului a fost blocat ieri- dimineata din cauza parintilor care si-au dus copiii la scoala si au ales sa-si parcheze masinile pentru „cateva minute" in dreptul pietelor si al florariilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.