Injectia anti-rid Botox ar putea fi folosita ca tratament pentru migrenele cronice, potrivit rezultatelor unor teste efectuate de Allergan Inc., prezentate de presa americana de specialitate

Rezultatelor testelor clinice arata ca injectiile cu Botox pot aduce beneficii pacientilor care sufera de migrene cronice. Astfel, compania Allergan Inc. va incerca sa obtina aprobarea Administratiei pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite pentru a putea comercializa Botox-ul ca tratament pentru durerile de cap, pana la jumatatea anului 2009.

In afara folosirii cosmetice, Botox-ul este deja aprobat pentru tratarea distoniei cervicale, a spasmelor musculare si ale nervilor, precum si impotriva transpiratiei excesive, astfel ca nu ar urma sa fie folosit pentru prima data in scopuri medicale.

Studiile clinice au demonstrat o diminuare semnificativa a numarului de zile cu migrene, la pacientii carora le-a fost administrat Botox, in comparatie cu cei care au primit un tratament placebo.

Toxina botulinica este o neurotoxina produsa de bacteria Clostridium botulinum si este una dintre cele mai otravitoare substante naturale. Daca este folosita in cantitati foarte mici, toxina botulinica nu este daunatoare.

In anul 2007, injectia cu Botox a fost cea mai comuna operatie cosmetica, cu 4,6 milioane de proceduri numai in Statele Unite.

Compania farmaceutica americana Allergan, infiintata in anul 1948, este cea care produce tratamentul cosmetic pe baza de Botox.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.