Theodor Stolojan a declarat duminica, la Sibiu, ca cel mai bun cadou pe care premierul Calin Popescu Tariceanu il poate face elevilor de 15 septembrie este sa-l demita pe ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, relateazaNewsIn

„Cel mai bun cadou pe care-l poate face premierul Tariceanu elevilor la inceput de an scolar este demiterea Ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei. Si ar mai fi de asteptat un gest: acela ca domnii Tariceanu si Adomnitei sa aiba decenta sa nu se arate la serbarea inceputului de an scolar. Ca premier si ministru, ei nu au nimic de sarbatorit", a declarat Stolojan.

Stolojan a mai fost de parere ca nu fondurile pentru invatamant sunt problema, ci oamenii care le gestioneaza. In acest context, Stolojan l-a catalogat pe Cristian Adomnitei drept „cel mai slab ministru din actualul guvern" si a vorbit despre coruptia legata de cheltuirea banilor pentru infrastructura scolara. „Exista puternice suspiciuni ca investitiile in repararea scolilor s-au facut preferential, dupa criteriul apartenentei la PNL a primarilor din diverse localitati", a mai aratat Stolojan.

Theodor Stolojan a opinat ca exista in continuare „discrepante severe intre sistemul educational si piata muncii". Potrivit datelor prezentate de el, 45% dintre elevi se pregatesc pentru circa 10-15% din slujbele de pe piata muncii, in timp ce 30% din elevi se pregatesc pentru locuri de munca ce reprezinta aproape 80% din piata muncii.

„Se fac in continuare someri cu diplome, iar fenomenul unor universitati tip fabrica de facut bani ia amploare", a mai spus Stolojan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.