Filmele romanesti "Boogie" si "Podul de Flori" sunt inscrise in competitie la categoriile celor mai bune filme artistice, respectiv documentar, in cadrul Festivalului International de Film de la Zurich de anul acesta, care va avea loc intre 25 septembrie si 5 octombrie, informeaza site-ul oficial al evenimentului

"Boogie", care are premiera de gala in Romania pe 18 septembrie, concureaza la categoria lungmetraj fictiune cu pelicule precum "Dr Aleman" de Tom Schreiber (Germania), "A Thousand Oceans" de Luki Frieden (Luxemburg) si "Jerusalema" de Ralph Ziman (Africa de Sud).

Presedintele juriului pentru filme artistice al editiei din acest an va fi veteranul actor si regizor Peter Fonda.

Alaturi de Fonda, printre altii, din membrii juriului vor face parte castigatorul Leopardului de Aur din 2006, Andrea Staka, redactorul francez Herve Schneid si scenaristul si regizorul israelian Dror Shaul. Ei vor decide si Premiile Ochiul de Aur pentru cel mai bun film de debut.

Un juriu format din trei persoane, regizorul de documentare elvetian Christian Frei, producatoarea asiatica Lorna Tee si antreprenorul cultural Walter Hugli, va decide castigatorul celui mai bun film documentar, din opt filme, printre care „Blind Loves” regizat de Juraj Lehotsky (Slovacia), „Wanted and Desired” regizat de Marina Zenovich dar si "The Flower Bridge" (Podul De Flori) de Thomas Ciulei.

Competitia include 16 filme internationale, printre care si doua premiere mondiale: „A Thousand Oceans” al regizorului elvetian Luki Frieden – cu prezenta actorului Joel Basman, care va promova filmul in Zurich ca parte a Programului Vedetelor de Film care Calatoresc pentru a Promova Filmele Europene – si „Boy Of Pigs” al regizorului american William Sten Olsson.

Filmele din competitie sunt impartite in trei categorii: artistice, de debut si documentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.