Barbatul, in varsta de 33 de ani, considerat de politisti cel mai important "jucator" pe piata traficantilor de cannabis din Capitala, era suspectat de mai multa vreme de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, vanzare si distribuire de droguri de risc. De altfel, cazierul acestuia arata ca are la activ o condamnare de 4 ani de inchisoare pentru trafic de droguri, fiind depistat in cursul anului 2002, in timp ce detinea la domiciliu peste un kilogram de ciuperci halucinogene aduse din Mexic si peste 1 kilogram de hasis.

Conform Inspectoratului General al Politiei Romane, ofiterii antidrog, cu sprijinul politistilor de interventie din cadrul Politiei Capitalei - S.P.I.R , au organizat, la data de 22 august, o actiune in cadrul careia au fost facute doua perchezitii simultane la resedinta, respectiv domiciliul barbatului, situate in Ilfov si Bucuresti.

In urma perchezitiei, la prima locatie, au fost descoperite o cultura de cannabis si un laborator de prelucrare. De la fata locului, a fost ridicata, pentru cercetari, cantitatea de aproximativ 19 kilograme de cannabis (masa vegetala verde), care era cultivata in curtea locuintei pe o suprafata de 150 de metri patrati. Cultura era ingradita cu gard de scandura inalt. De asemenea, cultura era foarte ingrijita, fiind irigata permanent, iar pentru a evita pierderile, fiecare ramura rupta era protejata prin bandajare.

La perchezitie, au mai fost descoperite 3 kilograme de cannabis (masa vegetala uscata si partial prelucrata) si inflorescente. O parte din aceasta cantitate era pregatita pentru vanzare, fiind pusa in pungi de plastic numerotate si cu indicarea gramajului si a pretului de vanzare.

De asemenea, ca urmare a efectuarii perchezitiei au fost descoperite au mai fost descoperite 37 de grame seminte de cannabis produse in Germania, hormoni de stimulare a cresterii plantelor proveniti din Germania si Anglia, teste de determinare a concentratiei de THC, vase de sticla folosite in laboratoarele chimice, plicuri din plastic autosigilante pentru dozare, lampi speciale cu ultraviolete pentru stimularea cresterii plantelor de cannabis, un cantar electronic de precizie, pipe din sticla, foite pentru tigari, tigari cu tutunul extras, materiale documentare pentru cresterea si prelucrarea cannabisului si pentru amenajarea laboratoarelor de prelucrare (instalatii), precum si colete in care a fost livrata, din afara tarii, o parte din materialele mentionate.

Barbatul a fost retinut pe baza de ordonanta, iar la data de 23 august, a fost prezentat magistratilor Tribunalului Bucuresti, fiindu-i emis mandat de arestare preventiva pentru 29 zile, pentru trafic de droguri.

Din cercetari a mai reiesit faptul ca suspectul distribuia catre dealeri cantitati mari de cannabis si derivati ai acestuia, care mai apoi erau vandute consumatorilor. De asemenea, in ultimii doi ani, traficantul a produs si comercializat pe piata din Romania peste 150 de kilograme de cannabis si derivati, obtinand un profit de aproximativ 150.000 de Euro.