Actorul Stefan Iordache, in varsta de 67 de ani, se afla internat in stare grava la Spitalul Elias din Capitala, spun surse din interiorul institutiei. Potrivit acestora, marele artist ar suferi de leucemie acuta, pentru care trebuie sa i se administreze un tratament stabilizant. Discretia este cuvantul de ordine. Cantareata Monica Anghel si regizorul Cornel Todea, colaboratori si cunoscuti ai artistului, nu cunosc nimic despre acest lucru.

„Nu stiu nimic. Nu ne-am mai intalnit de cand am facut lansarea albumului «Magazinul meu de vise». Sper insa ca totul sa fie in regula”, ne-a spus Monica Anghel, cea cu care actorul a colaborat pentru doua piese de pe cel mai recent material discografic al sau. „Este un disc dedicat femeii, iubirii, un disc dedicat unui amurg”, spunea atunci Stefan Iordache, pe care Monica l-a descris ca fiind „painea lui Dumnezeu”. Regizorul Cornel Todea ne-a raspuns acelasi lucru. „Nu stiu nimic despre asta. Recunosc, in ultima vreme nici nu am mai vorbit cu Stefan”.

Stefan Iordache s-a nascut pe 3 februarie 1941 la Calafat, iar intreaga sa cariera si-a dedicat-o actoriei si muzicii. Iordache a fost, pe rand, Hamlet, Regele din „Viziuni flamande” (1968), Raskolnikov din „Crima si pedeapsa” (1970), Maestrul din „Maestrul si Margareta” (1980), Richard de Gloucester din „Richard al III-lea” (1983), Nae Catavencu din „O scrisoare pierduta” (1999), John Barrymore din „Barrymore” (2000) sau Alex din „Alex si Morris” (2004), iar cel mai recent rol al sau este Printul Potemkin, in piesa „Ecaterina cea Mare”(2008), regizata de Cornel Todea si pusa in scena la Teatrul National Bucuresti. Stefan Iordache a stiut sa impleteasca actoria cu muzica.