Ploia torentiala care a cazut sambata dupa-amiaza in Capitala a facut ca Bucurestiul sa arate aproape ca Venetia. Cateva ore de ploaie au fost suficiente pentru ca sistemul de canalizare sa se colmateze si, prin urmare, sa refuleze. Mare parte din vina pentru inundarea pasajelor si a unor subsoluri sau pivnite o poarta "Apa Nova", societate care a preluat de la Primaria Capitalei si activitatea de colectare a apelor menajere si pluviale.

Dar bucurestenii, care au fost surprinsi de potopul de ploaie ce cadea din cer si parea ca nu se mai opreste si care au fost nevoiti sa traverse strada intrand cu picioarele pana la glezne in apa, au fost de parere ca cei de la primarie ar fi trebuit sa ia masuri. Poate ca aveau dreptate, intrucat multi edili de sectoare, si chiar edilul-sef al Capitalei, Adriean Videanu, nu s-au obosit sa raspunda in "sfanta zi de duminica" la telefoanele mobile, pentru a spune ce au facut si ce au de gand sa faca pentru ca Bucurestiul sa nu se mai inunde la prima ploaie mai puternica.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, ne-a precizat ca pivnita casei parintesti s-a inundat din cauza ploii. Intrucat sambata a primit destule telefoane, Andrei Chiliman a luat legatura cu cei de la "Apa Nova" si le-a cerut sa trimita mai multe masini de aspirare a apei in zonele unde se adunase apa. "Inca de anul trecut am avut o discutie cu directorii de la Apa Nova si le-am cerut sa-mi prezinte un program de curatire totala a sistemului de colectare a apelor in sector. Initial, nu m-au bagat in seama. Dupa ce le-am dat cateva amenzi, au facut un program, pe care au inceput sa-l execute de acum vreo doua luni", a declarat Andrei Chiliman.

Viceprimarul general al Capitalei, Razvan Murgeanu, a participat la inceputul saptamanii trecute la un congres al gunoierilor, care a avut loc la Venetia. Ieri, Murgeanu se afla pe drumul de intoarcere in tara, dar auzise despre inundatia din Capitala Romaniei. El ne-a declarat ca exista un plan de inlocuire a vechilor sisteme de canalizare, concepute inainte de 1989.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.