Primaria sectorului 1 a demarat lucrarile de construire a primului adapost pentru animalele fara stapan care vor fi ridicate de pe strazile sectorului, au anuntat astazi edilii acestei zone administrative

Adapostul va avea o capacitate de 300 de locuri si va fi amenajat, pana la sfarsitul anului, pe strada Odai, pe un teren de 4.300 de metri patrati.

Vor fi construite, de asemenea, un cabinet veterinar modern si spatii de birouri pentru personalul specializat.

Dupa finalizarea lucrarilor, animelele fara stapan din sectorul 1 vor fi ridicate de angajatii Politiei Animalelor. Bucurestenii vor putea solicita ridicarea animalelor fara stapan sau interventia Politiei Animalelor la numarul 9540.

Zilnic, peste 100 de bucuresteni ajung la medic muscati de caini, potrivit datelor statistice ale spitalelor din Capitala.

Societatea civila estimeaza ca, in Bucuresti, sunt peste 30.000 de caini fara stapan, concentrati in special in zona pietelor si a aglomerarilor de blocuri din cartiere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.